Graviditetstræning

HVER TORSDAG KL. 15.15-16.00*
*Undtaget i skolernes ferieperioder.

Målrettet træning igennem hele graviditeten

Det er godt at være i god form, når du er gravid. Aquatræning til gravide giver dig sammen med andre gravide mulighed for at træne og styrke din krop samt opnå velvære og god form under graviditeten.
Du kan starte efter 14. graviditetsuge, og du behøver ikke at kunne svømme for at deltage.

For gravide er der særlige fordele ved at træne i vand. Vandets opdrift gør at tyngdepåvirkningen er væsentlig mindre end på land, så kroppen føles lettere. Vandet er mobilt og dets modstand aktiverer alle kroppens muskler. Vandet yder et blidt pres på huden, som stimulerer venepumpen, hvilket forebygger og afhjælper hævelser i ben og hænder.

Vi vil have fokus på hensigtsmæssig kropsholdning og arbejde med forskellige redskaber, lave øvelser for led, kredsløb, styrke, udstrækning og afspænding. Øvelserne tilpasses den enkelte deltager og der gives flere sværhedsgrader, så alle kan være med. Det hele foregår ved brug af musik tilpasset øvelserne. Vi vil både bruge banebassinet og varmvandsbassinet.

Vi lægger i undervisningen vægt på

  • At træne høj puls og dermed øge forbrændingen og styrke kredsløbet
  • Bevægelighedstræning af især ryg og bækken
  • At anvende musik, der motiverer og understøtter den valgte aktivitet
  • At styrke muskler og led, som især belastes under graviditeten og i tiden derefter.

Det koster udover en entrébillet pr. deltager, kun 10 kr. for at deltage på holdet. Man dukker bare op, eller tilmelder sig fra gang til gang. Der er ingen bindende tilmelding.

Velkommen til graviditetstræning i Rønne Svømmehal.